English version

Hozzávalók:

500 g rétestészta
300 g olvasztott, sótlan vaj
2 csésze (1 / 2 liter) magkeverék (dió, pisztácia, mandula)

Szirup:

500 g cukor
1/2 l víz
1/2 citrom leve

- Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
- Az olvasztott vajjal kenjünk ki egy tepsit.
- Helyezzük egy réteslapot a tepsi aljára és kenjük meg olvasztott vajjal.
- Tegyünk rá egy másik lapot és azt is kenjük meg.
- Folytassuk ezt, amíg nem használjuk el a rétestészta felét.
- Szórjuk rá egyenletesen a diókeveréket.
- Fedjük be a megmaradt rétestésztával, mindegyiket megkenve olvasztott vajjal.
- Kenjük meg a tetejét is olvasztott vajjal, majd vágjuk fel háromszögekre vagy négyszögekre.
- Süssük aranybarnára.
A szirup hozzávalóit tegyük serpenyőbe és forraljuk közepes lángon folyamatos keverés mellett. Melegítsük tovább kis lángon még 15 percig.

Locsoljuk a forró szirupot a meghűlt baklavára. Hagyjuk, hogy felszívja a szirupot és kihűljön.