English version

Hozzávalók:

- 2 l marhahúsleves
- 500 g csontos marhahús
- 1 nagy, hámozott, negyedelt hagyma
- 4 nagy, hámozott, darabolt cékla
- 4 sárgarépa, meghámozva, apróra vágva
- 1 nagy burgonya, meghámozva, fekockázva
- 2 pohár vékonyra szelt káposzta
- 3/4 pohár apróra vágott friss kapor
- 1 pohár tejföl
- só és bors ízlés szerint

Tegyül fel lassan főni a marhahúst és a hagymát a húsleves felében. Főzzük a húst puhára. (Először nagy lángon felforraljuk majd lefedjük és lassú tűzön főzzük.)

Ha megfőtt szedjük ki a húst, tisztítsuk meg a csonttól és zsírtól majd daraboljuk fel. A levest hagyjuk kihűlni (4 - 24 órán át), majd egy kanállal szedjük le róla a zsírt.

Adjuk hozzá a leves másik felét és a zöldségeket, forraljuk fel majd lasú tűzön főzzük a zöldségeket puhára. Adjuk hozzá a húst, a káposztát, fél pohárnyi kaprot és főzzük tovább, míg a káposzta is megpuhul. Ízesítsük sóval és borssal.

A kész levest tovább ízesíthetjük némi ecettel, tejföllel illetve a maradék aprított kaporral.