English version
Hozzávalók:

- 1 kg - 1.25 kg lisztes burgonya
- 6 - 8 ek. vaj
- 400 - 800g aprított vegyes zöld levél (pl.: kelkáposzta, petrezselem, sóska, spenót és/vagy brokkoli és karfiollevél)
- 3 dl tej
- 4 újhagyma aprított zöldje
- só és bors

 

Tegyük a burgonyát egy nagy fazékba, a nagyobbakat alulra és adjunk hozzá vizet, hogy félig ellepje. Fedjük le az edényt és forraljuk fel a vizet nagy lángon. Ha forr, óvatosan öntsük le a víz felét, majd ismét lefedve kis lángon pároljuk a burgonyát mintegy 40 percig. Ha kész vegyül ke a tűzről és minimum 5 percre takarjuk le tiszta, nedves konyharuhával.

Olvasszunk fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon. Adjuk hozzá a vegyes zöldséget és pároljuk míg éppen csak megfonnyad.

Öntsük a tejet, hagymát, és a maradék vajat egy edénybe, pároljuk közepes lángon 2 percig, majd adjuk hozzá a zöldeket, és keverjük jól össze. Vegyük le az edényt a tűzről, fedjük le, és tegyük félre.

Szűrjük le és hámozzuk meg a burgonyát, adjuk hozzá a zöldséget, törjük össze illetve keverjük ki majdnem simára, úgy, hogy néhány apró burgonyarög megmaradjon benne.

Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük.