English version
Hozzávalók:

- fél kiló csicseriborsó
- 2 kanál liszt
- 1 hagyma
- 1 kisebb zöldpaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- só, bors, petrezselyem, római kömény, koriander ízlés szerint

- Áztassuk a borsót egy éjszakán át szódabikarbónás vízbe.

- Szűrjük le, és zúzzuk (daráljuk) püré állagúra.

- Keverjük hozzá a szintén ledarált hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és petrezselymet.

- Adjuk hozzá a lisztet, és ízlés szerint a fűszereket.

- Készítsünk kis golyókat a masszából, majd süssük barnára forró olajban.

Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk, pitával, humusszal, joghurtos és csípős szósszal valamint salátákkal.