English version

Hozzávalók:

- fél kiló lencse
- 1-2 pohár rizs
- 1-2 pohár száraztészta (pl: makaróni)
- 2 x fél pohár étolaj
- zúzott fokhagyma ízlés szerint
- 1 tisztított chilipaprika
- 3-4 érett, darabolt paradicsom
- 2 evőkanál ecet
- 1 karikára vágott hagyma
- só

- Mossuk meg a lencsét, tegyük egy nagyobb fazékba és öntsünk rá annyi vizet (zöldséglevest)
ami kb. két centire ellepi. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük puhára (kb. 30 perc) míg
majdnem minden víz elfő róla. (Ha szükséges önthetünk még hozzá főzés közben.)

- Míg fő a lencse, főzzük meg a rizst és a tésztát a szokott módon.

- Közben forrósítsunk olajat egy serpenyőben, futtassuk meg benne a fokhagymát és az apróra vágott chilit, majd adjuk hozzá a paradicsomot, fél pohár vizet, az ecetet és sót. Először nagy lángon, majd lassú tűzön főzzük.

- A másik adag olajban pirítsuk meg a hagymát. Ha kész, szűrjük le róla az olajat.

- A lencsét, rizst és tésztát keverjük össze vagy rétegezzük egymásra és tálaljuk
paradicsomszósszal és pirított hagymával.

Az alapanyagokat együtt is főzhetjük, először a lencsét majd a rizst és a tésztát hozzáadva,
hogy egyszerre főjenek puhára.