English version

Hozzávalók:

növényi olaj
1 1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál őrölt kardamom
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál finomra őrölt fekete bors
1 pohár apróra vágott spenót
1 közepes póréhagyma (csak a fehér és a halványzöld részek) hosszában kettévágva, leöblítve és keresztben vékonyra szeletelve
1/3 pohár finomra vágott petrezselyem olasz
1/4 pohár apróra vágott koriander
18 nagy tojás

- Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra, a rácsot tegyük közepes magasságba. Olajozzunk ki egy tepsit és tegyük félre.

Egyenletesre keverjük össze a sót, köményt, kardamomot, fahéjat és borsot egy nagyobb tálban. Adjuk hozzá a spenótot, póréhagymát, petrezselymet és koriandert. Keverjük el jól a fűszerekkel.

Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, ahogyan a rántottához szokás, majd öntsük őket a zöldségekre. Alaposan keverjük őket össze.

Töltsük a keveréket a kiolajozott tepsibe és süssük addig míg a közepe is rendesen átsül (kb. 25-30 perc)

Hagyjuk hűlni 5 percig majd vágjuk 8 - 12 szeletre. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.