English version
Hozzávalók:

- 2 tonhalfilé
- 3 burgonya
- 1 hagyma
- 3 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- extra szűz olívaolaj
- só, bors, víz
- 4 vastag szelet kenyér

 

Vágjuk fel a hagymát kockákra, és süssük meg az olívaolajban. Adjuk hozzá a zöldpaprikát vékony csíkokra vágva és a paradicsomot majd süssük még kb. 10 percig. Ezután öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje és forraljuk fel.

Ha felforrt, adjunk hozzá egy csipet sót, és a burgonyát nagyobb darabokra vágva. (Ha tördeljük a burgonyát, könnyebben kiengedi a keményítőtartalmát és sűrűbb lesz a kész étel leve.)

Mikor a burgonya puhára főtt, adjuk hozzá az apró kockára vágott tonhalat és a kenyeret. A kenyér segít tovább sűríteni az ételt. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.

Miután levettük a tűzről a tonhal még tovább fő a lében.