English version

Hozzávalók:

- 1 közepes hagyma hámozva, darabolva
- 1 padlizsán hámozva, darabolva
- 3-4 cukkini hámozva, darabolva
- 1 nagy piros paprika
- 1 nagy zöld paprika
- 8 paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- provance-i fűszerkeverék vagy kakukkfű, petrezselyem, oregano, levendula és egy csipet bazsalikom
- só és bors ízlés szerint
- extra szűz olívaolaj

Egy nagy, lefedhető edényben üvegesre dinszteljük a hagymát egy kis olíva olajon.

Hozzáadjuk a padlizsánt és aranysárgára pirítjuk. Hozzáöntünk még egy kis olajat majd a cukkinit, paprikát és paradicsomot valamint az egész fokhagyma gerezdeket, a fűszereket, sót és borsot.
Egyelőre nem keverjük meg. Fedjük le az edényt és pároljuk 15 percig. Ekkor már össze tudjuk keverni az összeesett zöldségeket és a fűszereket.
Vegyük lejjebb a lángot és pároljuk az ételt még 30 - 40 percig, végül fedő nélkül hagyjuk, hogy a lé nagy része elpárologjon.