3 népszerű fogás, amit bajnokká tesz a guacamole szósz

A guacamole és az avokádó kéz a kézben robogva söpörtek végig a popkultúrán, így a receptkönyveken és a konyhaasztalokon is, mert amellett, hogy zseniálisan finom, kicsit egzotikus, még nagyon egészséges is. Most három olyan népszerű fogás következik, amiknek kifejezetten az előnyére vált a selymes krémszósz. Te kipróbálnád őket?

Az avokádó lassan a magyar háztartásokat is meghódítja annak ellenére, hogy a Mexikóban és a környező trópusi országokban őshonos gyümölcs nem éppen a legkezesebb konyhai alapanyag. Felhasználhatósága ugyanis nagyban függ a héj és a hús keménységétől, ezért a vásárlás után gyakran napokig pihentetni kell a termést az ablakban, mielőtt konyhakész alapanyaggá válik, viszont ha puhán vesszük, azonnal érdemes felhasználni.

Ezt a macerát spóroljuk meg a FANAN guacamole szósszal, amiben az avokádó legjavát sűrítjük össze az azonnali használathoz szükséges alapfűszerekkel. Guacamole szószunkat az ízlésed és az éppen kipróbálandó recept kívánalmai szerint dúsíthatod tovább például frissen facsart citrom levével vagy préselt fokhagymával az álompirítós tálalásához.

A nemzetközi trendben, sok példa van rá, hogy ravasz séfek és kísérletező gasztroarcok mindenki meglepetésére olyan fogásokkal házasították a guacamole szószt, amivel a népszerű ételek egy korábban ismeretlen karakterjegyét sikerült felfedezniük. Ezekből a váratlan, de ízletes húzásokból válogatunk a következőkben.

Guacamole hamburgerben

Milyen összetevőkkel kombináljuk a hamburgert, hogy garantáltan felfrissítsük kedvenc hústornyos szendvicsünket? Az avokádó, bár jól lehet egy egészen krémszerű textúrát biztosít az átsütött marhahúsnak, kevésbé mondható praktikus hozzávalónak, hiszen szeleteivel viszonylag sok helyet szorít ki a zsömle alatt. Az ízélményről azonban nem kell lemondanunk, ha a dresszing karakteréhez passzoló guacamole szósszal dúsítjuk a burgert.

Vegán pizzakrém avokádóból

A guacamole a reggelik bajnokává avatja a pirítóst, és ha már így teszi, akkor miért tenne máshogy a nápolyi pizzalappal? Az avokádókrém jelesre teljesít a szárított, pirított zöldségek társaságában is, így vegán és vegetáriánus pizzaköltemények alapkrémeként is számíthatunk rá. A guacamolés pizza elkészítése abban tér el hagyományos társaitól, hogy a szószt a pizzalap megsütése után visszük fel, ahogyan a dresszing többi elemét is.

Konyhanyelvek kavalkádja

A mexikói konyha találkozik a japánnal ebben a váratlan elképzelésben. Talán ettél már avokádós szusitekercset, de egy kis guacamoléval még magasabb szintre emelheted a kulináris élvezeteket. Készítsd el saját kedvenc makidat, és tégy a tetejére vagy dúsítsd a tekercselt hozzávalókat egy kis guacamoléval a frissítő és finom ízhatásért!

OSZD MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIDDEL