A finom hummusz titka

Tudtad, hogy a magyar családok kedvenc mártogatósa, a hummusz évezredes múltra tekint vissza a világkonyhában? A történelmi korokon átívelő hagyományok valódi műremekké csiszolták a kenhető finomságot, de a jó recept – ahogyan a legtöbb legendás étel esetében – itt is csak félsiker. Lerántjuk a leplet a titkos hozzávalókról: így készül az igazán finom hummuszkrém!

A nagy titok nyomában

Bizonyos ételek egyszerűen sikerre születtek, és ez nem véletlen. Hogy miért éppen a hummusz az emberiség egyik kedvenc és egyben egyik legősibb csemegéje? A választ a történelemkönyvek lapjain találjuk. A paszta legfontosabb hozzávalói, a csicseriborsó és a szezámmag két olyan alapanyag, amely ‒ régészeti leletek alapján tudható ‒ hogy viszonylag könnyen hozzáférhető volt az ókori emberek számára. A növényfajták nemesítése, valamint a mezőgazdasági és feldolgozóeszközök fejlődése tovább erősítették az „ősi” termények pozícióját, hiszen a finomabb kidolgozással újabb és újabb előnyeiket sikerült előcsalogatni. Nem mellékes a megfigyelés, a népi bölcsesség fontossága sem, hiszen hamar egyértelmű lett, hogy akik rendszeresen fogyasztották ezt a csemegét, nagyobb eséllyel maradtak egészségesek. A könnyű elkészítés és a sugárzó életerő a történet romantikus oldala, de komoly szerepe volt a kényszernek is, hiszen akkoriban a többség nem azt ette, amit elképzelt, hanem amihez hozzájutott. Nagyon sok idő telt el, mire a muszájból gasztronómiai megfontolás kerekedett.

Mitől ilyen finom a Fanan hummusz?

Minden falat FANAN hummuszban a finom ízek közel-keleti hagyománya köszön vissza rád. Termékeink gyártásakor generációkon átívelő, családi recepteket használunk, melyek épp úgy tiszteletben tartják az alapanyagokat, mint az étvágyat, amivel az asztal köré gyűlünk. A közös étkezés a családi élet egyik legfontosabb szertartása, ezért kizárólag a legkiválóbb falatokkal tisztelhetjük meg. Ez a hozzáállás érződik a hummuszkrémeinken is, és ez egyben a FANAN márka garanciája: tápláló ízélmény, kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával és a hagyomány tiszteletével – mindezt ráadásul az egészégtudatosság jegyében.

Készítsd el saját hummuszkrémedet házilag

Bár mi magunk is hummuszt kínálunk, mégis arra bíztatunk, próbáld ki a készítését otthon is! Az internet és a világirodalom tele van finomabbnál finomabb receptekkel, így könnyedén találhatsz házilag is elkészíthető leírásokat. Mi is jó szívvel bátorítunk erre, hiszen a konyhai kísérletezés az izgalmas alapanyagokkal számtalan kedves történet hozzávalója. Mégis jó szívvel ajánljuk magunkat, mert tudjuk, hogy a FANAN hummuszkrémek selymes natúr, csípős, wasabis és currys íze mindig kiállja a próbát, és tudjuk, hogy nincs mindig idő a házi megoldásra. Találkozzunk az asztalnál, akár minden nap!

Szerezd be kedvenc FANAN ízeidet a vezető szupermarketek és áruházak hűtőpolcairól!

OSZD MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIDDEL