A hummus világnapja

Hummus világnap

Mikor ünnepeljük a hummus világnapját? Milyen szokások jellemzik online és offline, a mindennapokban? Összegyűjtöttük neked a legfontosabb tudnivalókat egy világraszóló piknikről, a hummus világnapjáról!

Május 13 – Nemzetközi hummus világnap

nemzetközi hummus nap, amit a hummusz világnapjának is nevezünk, egy közösségi médiára tervezett, kihívás jellegű megmozdulásból született. Az ősszervezők szerettek volna elindítani egy olyan aktivitást, melynek keretében a világ ínyencei és egészségtudatos étkezői együtt falatoznak online és offline, miközben megosztják egymással a legjobb recepteket és tálalásokat, amiket egy tálka hummus köré varázsolnak. A hummus világnapját a 2010-es évek eleje óta május 13-án ünnepeljük, keresőszavai a #HummusDay és az #InternationalHummusDay .

Hogyan ünneplik a hummus világnapot?

Szerte a világban számtalan módja alakult ki a mártogatós finomság napjának megünneplésére. Közös pont bennük, hogy a résztvevők mind hummust esznek ezen a napon, és meg is örökítik ezt: fotók, videók és blogcikkek születnek hummus témában, de egyre több világcég és híresség is kiáll a világpiknik mellett.

Hummus világnap Magyarországon

Magyarországon is egyre többen mártogatnak hummusszal május 13-án, hiszen ahogyan e kedves közel-keleti finomság újra és újra meghódítja a világot, úgy válik a tápláló és finom, fűszeres csicseriborsókrém a mindennapok részévé idehaza is. Hogyan ünnepeld? Vágj néhány szelet friss zöldséget, piríts meg néhány szelet kenyeret vagy pitát, és tunkolj jóízűen egyedül, barátaiddal, kollégáiddal, vagy este, a családi asztalnál kedvenc hummuszkrémedből.

Ünnepelj FANAN Hummusszal!

A hummus világnap egyik legfontosabb magyarországi támogatója a FANAN Hummus. Vállakozásunk közel 20 éve gyárt kiváló minőségű, a legfinomabb tradíciókat követő mártogatós krémeket, hogy együtt hódolhassunk a finom ízek és az egészségtudatos életmód szokásainak és hagyományainak. Keresd a hummus világnapjával foglalkozó tartalmainkat a vezető médiumokban, mártogatós krémjeinket pedig a legnagyobb áruházak és bevásárlóközpontok hűtőpolcain!

OSZD MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIDDEL