Az előétel nem csak vendégváró fogás, de a családi étrend értékes alapköve is

Időpazarló körülményeskedésnek tartják sok helyen az előétel szokását, ezért aztán az sem meglepő, hogy a legtöbb háztartás asztalánál nem is találkozhatunk az étvágygerjesztő fogásokkal. Az előétel egy frappáns felvezetése az étkezésnek, ráadásul roppant egészséges étrendkiegészítő is, ha a megfelelő alapanyagokból készítjük el.

Félteértések az előétel körül

Az előétel intézménye a francia udvarok elegáns találmánya volt, ami idővel meghonosodott a vendéglátásban is. Nincs arról közmegegyezés, hogy mit illik és mit nem előételként felszolgálni, azt azonban megfigyelhetjük, hogy az éttermekben szervírozott apró falatkák általában olyan alapanyagokból készülnek, amelyek jellemzően az ínyenc főfogások építőkövei. Ez ugyanakkor egy félreértés alapjai is egyben, hiszen a maga egyszerűségében egy szép alma is lehet előétel, amennyiben étvágyhozó menüelemként gondolunk rá. Tehát egyáltalán nem kell túlkombinálnunk a hozzávalók listáját, ha egy ütős aperitiffel szeretnénk kedveskedni.

Vendégváró falatok gyorsan, egyszerűen

Legyen szó családi eseményről vagy egy régen látott barát fogadásáról, a menü összeállítása mindig feladja a leckét. De ide vehetjük a délutáni beszélgetéseket és a közös meccsnézést is, ugyanis ezek szintén olyan társasági események, amikre vendéglátóként mindig készülnünk kell némi harapnivalóval. A két irány a konyhapulton találkozik, ugyanis bármelyik forgatókönyvet is nézzük, az apró szendvicsfalatkák vagy a mártogatós krémek mindig jó választásnak bizonyulnak az éhségcsillapításban.

Válassz humuszt vagy padlizsánkrémet az étkezés nyitányaként

A török és arab konyhában máig bevált szokás az az Európában is egyre népszerűbb fondorlat, miszerint az étkezés első fogásaként humuszt, lepénykenyeret vagy frissen vágott zöldségeket szolgálnak fel az asztalnál. A kis tányérokon porciózott hozzávalókat a humusz mellett bátran kísérjük salátákkal és más kencékkel, például padlizsánkrémmel vagy tahinivel. A színpompás növényi elemekkel kombinált krémfeltétek étvágyat csinálnak az étkezéshez, ezen felül bőséges rost- és vitaminforrásként a mindennapi étrend értékes alapkövei.

Ossza meg ezt a bejegyzést ismerőseivel