A hummusz világnapja
A hummusz világnapja Hummusz világnap Mikor ünnepeljük a hummusz világnapját? Milyen szokások jellemzik online és offline, a mindennapokban? Összegyűjtöttük neked a legfontosabb tudnivalókat egy világraszóló piknikről, a hummusz világnapjáról! Május 13 – Nemzetközi hummusz világnap A nemzetközi hummusznap, amit a hummusz világnapjának is nevezünk, egy közösségi médiára tervezett kihívás jellegű megmozdulásból született. Az ősszervezők szerettek volna elindítani egy olyan aktivitást, melynek keretében a világ ínyencei és egészségtudatos étkezői együtt falatoznak online és offline, miközben megosztják egymással a legjobb recepteket és tálalásokat, amiket hummuszból és hummusszal készítenek. A hummusz világnapját a 2010-es évek eleje óta május 13-án ünnepeljük, keresőszavai a [...]
Hummusz világnap: az étvágy villamosával ünnepel a FANAN Hummus
Hummusz világnap: az étvágy villamosával ünnepel a FANAN Hummus Magyarország egyik vezető hummuszgyártójaként látványos reklámkampányt indítottunk Budapesten, mert szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának a hummusz világnapját ünneplő ínyencek táborához. Hummusz világnap szerte a világban Bő tíz éve, hogy május 13-át kikiáltották a hummusz nemzetközi világnapjának. A közösségi kezdeményezés azonnal népszerű lett az interneten, elsősorban az olyan közel-keleti és nyugati országokban, ahol a hummusz fogyasztása eleve a hétköznapok része. Kiderült azóta, hogy a hummusz világnapja remek alkalom felhívni a világ figyelmét a friss csicseriborsóból és szintén tápláló szezámpasztából készült, ízlés szerint fűszerezhető finomság fogyasztásának előnyeire. Ezen [...]
Humusz: két m-mel kenhető finomság!
Humusz: két m-mel kenhető finomság! A hummusz a magyar háztartások egyik legkedveltebb csemegéje, még annak ellenére is, hogy sokan humuszként keresnek rá az interneten ‒ ami egyébként a talaj szerves anyagokból álló részének az elnevezése. Nem hagyhatjuk, hogy egy fránya m-betűn múljon, hogy humusz vagy hummusz kerül a vacsoraasztalra, mert minden tekintetben jelentős különbség. […]
Tahina és édesburgonya – főszereplők egy ínycsiklandó receptben
Tahina és édesburgonya – főszereplők egy ínycsiklandó receptben A tahina és a batáta, azaz az édesburgonya külön-külön is sokak kedvenc csemegéje, most viszont egy ízletes, tavaszias ételben találnak egymásra, méghozzá egy húsmentes receptben. A finom fogás egy óra alatt kényelmesen elkészíthető, a tálalással pedig egyszerre három ínyencet is jóllakathatsz. Lássuk, hogyan készül a ropogós édesburgonya csicseriborsóval, tahinás joghurtos öntettel meglocsolva! Gyors receptek a Közel-Kelet népszerű alapanyagaival A városias konyhakultúránk bőséggel válogat a legkülönbözőbb nemzetek közkedvelt alapanyagai, köztük a Közel-Kelet vidékének szupersztárjai közül. Gondoljunk csak a friss csicseriborsóból, szezámpasztából, válogatott fűszerekkel – no és persze néhány csepp citrommal [...]
A legjobb húsvéti burgerrecept a Street Kitchen konyhájából, FANAN majonézes padlizsánsalátával
A legjobb húsvéti burgerrecept a Street Kitchen konyhájából, FANAN majonézes padlizsánsalátával Húsvéti recept húsevőknek és vegetáriánusoknak, avagy így készül a legtutibb vendégváró burger, majonézes padlizsánsalátával. Részletes, videós recept a Street Kitchen csapatától, készítsd el a családnak te is! Húsvéti vendégváró burger – a legjobb recept, amivel feldobhatod az ünnepet! Idén április második hétvégéjén ünnepeljük a húsvétot, amely ünnepként az egyik legjobb alkalom a családi összejövetelekre. Ahogyan karácsonykor vagy szilveszterkor, úgy adja magát most is a kérdés: mivel várjuk az éhes vendégeket és locsolkodókat? A barkával díszített asztalokat a sonka-tojás-kalács triumvirátus uralja, de egy kis kreativitással [...]
Gyárfás Dorka FANAN Hummuszos tészta receptje
Gyárfás Dorka FANAN Hummuszos tészta receptje A legutóbb Gyárfás Dorka alkotott az előre odakészített hozzávalókból. Az elkészült étel nemcsak nagyon gyors és egyszerű, de legalább olyan finom is, ráadásul húsmentes, még ha a rákerült sajt miatt vegánnak nem is nevezhetjük. Hummuszos tészta recept Kezdetnek tegyük fel főni a kedvenc tésztánkat. Fontos, hogy olyan legyen, ami jól megtartja majd a szószt. Dorka orsótésztát (Rotini) használt, de tökéletes a szarvacskatészta (Pipe) és a vágott csőtészta (Penne) bármilyen formája is. Feltesszük tehát főzni a tésztát; a vízbe egy teáskanál olajat téve nem ragad össze, és ne hagyjuk [...]