Granola szeletkék – egy könnyed reggeli FANAN Tahinával
A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, mégis sokan vannak, akik egy legyintéssel, esetleg néhány falat cukorba fojtott péksüteménnyel és némi kávéval intézik el e napindító szertartást. Felgyorsult életünk szoros időrendje nem kíméli a reggelit, de az elviteles pohárkába csomagolható tahinis granola, amit némi időráfordítással otthon is kényelmesen elkészíthetünk, mindig ízletes lehetőséget biztosít a munka vagy suli előtti falatozásra.
Hozzávalók:
- 160 g zab
- 50 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 90 g barna cukor
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál fahéj
- 40 g lenmag
- 60 g mandula vagy dió, finomra vágva
- 90 g szárított gyümölcs, például áfonya, mazsola, apróra vágott sárgabarack stb.
- 1 evőkanál Fanan tahini
- 60 ml olvasztott kókuszolaj
- 1-2 teáskanál víz
Egy könnyed reggeli receptje
A granola az egyik legnépszerűbb nagyvárosi finomság. A sült gabonák és finom reszelékek ropogós keveréke egyszerre képviseli a boldog gyermekkor müzlis emlékeit és a reformtáplálkozás könnyed hangulatát. Milyen más reggeli finomság kedvez úgy az édesszájúaknak, a kevés idővel rendelkezőknek és az egészségtudatos falatok iránt vágyakozóknak, mint a trendi és kompakt granola?
A tahinás granola szeleték elkészítése
Melegítsd elő a sütőt 180 Co-ra! Fogj egy tepsit, majd béleld ki sütőpapírral! Ha aggódsz a papír odaégésétől, vajazd ki a tepsit lehelet vékonyan! Egy nagy tálban keverd össze a kimért hozzávalókat, végül adj hozzájuk egy evőkanál FANAN Tahinát, némi kókuszolajat és 2 teáskanál vizet! A masszát addig kevergesd, amíg egyenletes felületű és tapintású nem lesz! A keveréket tedd az előkészített sütőpapírral bélelt tepsibe, majd alaposan nyomkodd le a sütőfelületre! Jöhet a sütés! A tepsi tartalmát 180 fokon 20 percig kell majd sütnöd, majd az idő letelte után hagyd kihűlni. Fontos, hogy a frissen kisült forró granolát ne kezdd el csipegetni azonnal, mert könnyen megégetheted vele magad! Hagyd kihűlni, vágd le szeletkékre – és hagyj belőle másoknak is egy adaggal!