Gyárfás Dorka FANAN Hummuszos tészta receptje

A legutóbb Gyárfás Dorka alkotott az előre odakészített hozzávalókból. Az elkészült étel nemcsak nagyon gyors és egyszerű, de legalább olyan finom is, ráadásul húsmentes, még ha a rákerült sajt miatt vegánnak nem is nevezhetjük.

Hummuszos tészta recept

Kezdetnek tegyük fel főni a kedvenc tésztánkat. Fontos, hogy olyan legyen, ami jól megtartja majd a szószt. Dorka orsótésztát (Rotini) használt, de tökéletes a szarvacskatészta (Pipe) és a vágott csőtészta (Penne) bármilyen formája is. Feltesszük tehát főzni a tésztát; a vízbe egy teáskanál olajat téve nem ragad össze, és ne hagyjuk ki a vizéből a sót!

Amíg fő, apróra felkockázzuk a paradicsomot, szintén apróra a fokhagymát és az olívabogyót. A paradicsomot feltesszük egy serpenyőben, hadd főjön. Hozzáadunk a paradicsomhoz egy konzervnyi csicseriborsót a leve nélkül, de a levét még ne öntsük ki. Ezután hozzáöntjük a feldarabolt fokhagymát és olívát is. Amikor ránézésre jól összefőttek az ízek és a szósz elég krémes (ezt a csicseriborsó maradék levével beállíthatjuk), vágjunk bele néhány friss bazsalikomlevelet, és kanalazzuk rá a FANAN natúr Hummuszkrémből azt a változatot, ami a legközelebb áll hozzánk. Amikor kész a tészta, átmerjük minél kevesebb vízzel a szószba, és alaposan összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a tésztát. Végül parmezánt reszelünk a tetejére, és máris fogyasztható!

Keresd a FANAN csicseriborsókrémeket a vezető élelmiszerláncok polcain, további receptekért pedig kattints a receptekre.

OSZD MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIDDEL