Gyros FANAN hummusszal

Jól ismert kedvencek FANAN termékekkel házasítva – alkoss ízletes, gyorsan elkészíthető hétköznapi finomságokat legnépszerűbb feltét krémjeinkkel! Ezen a héten egy közkedvelt fast food, a gyros húsmentes házi receptjét gondoljuk újra.

Hozzávalók:

7 dkg FANAN Hummusz (natúr, chilis vagy csípős ízben)
1 db teljes kiőrlésű pita
1 levél jégsaláta
2 karika lila hagyma
2 db koktél paradicsom
2 szelet uborka
50 ml görög joghurt vagy tzatziki szósz

Mindannyiunk kedvence

A gyros (magyarosan írva: gírosz) a kilencvenes években kezdte meg hódító hadjáratát idehaza a nagyobb városok utcáin. Emlékezhetünk, milyen gyakran értetlenkedtünk a szokatlan reklámtáblák láttán abban a hitben, hogy a „legjobb gyros” felirat valójában a „legjobb gyors” szeretett volna lenni. Szerencsére a „gyors gyros” egy abszolút találó és igaz állítás, hiszen a görög (török, arab, közel-keleti, gyakorlatilag az egész régióban fogyazstják, és bár van saját szavuk rá, mindenki gyros-ként árulja) húsos lepénytekercs szendvics szinte pikk-pakk elkészíthető, nem csak az utcai büfékben, de akár otthon is.

Gyros házilag kevesebb mint 10 perc alatt, FANAN hummusszal

A gyros hálás választás, ha gyorsan elkészíthető könnyed uzsonnaként vagy vacsorára szeretnénk elkészíteni. A jófogású finomságot a kicsik is szeretik, akik az uzsonnaként szervírozott szendviccsel a napi zöldségszükségletük egy részéhez is hozzájuthatnak. A receptünk ráadásul húsmentes, a pirított csirke vagy borjúhúst csicseriborsóval vagy FANAN hummusszal (csicseriborsókrémmel) is helyettesíthetjük, így:

A teljes kiőrlésű pitát töltsük meg egy evőkanál FANAN hummusszal, majd kenjük el egyenletesen a pitában. A szendvicset gyarapítsuk egy nagyobb vagy két darab, négybe vágott koktélparadicsom szeletkéivel, egy vastagabb levél csíkokra vágott jégsalátával, két vékony karika lila hagymával. Locsoljuk meg a ropogós zöldségekkel bélelt szendvicset két kanál friss görög joghurttal vagy hasonló mennyiségű tzatziki szósszal.

30 perces gyros recept

Ha van időnk, a csicseriborsót magunk is elkészíthetjük. Csöpögtessük le a csicseriborsókonzervet, majd egy papírtörlő segítségével itassuk fel a maradék levet a szemekről. Tegyünk a tepsibe sütőpapírt és egyengessük el rajta a csicseriborsót. Egy kis tálkában keverjünk össze egy evőkanál olíva olajat egy teáskanál gyros fűszerrel, majd kenjük fel a keveréket egy konyhai ecsettel a szemekre. Sütőbe helyezve 200 fokon 20 percig süssük őket, majd néhány perc gőzölgés után már tölthetjük is meg velük a pitákat. A ropogós elemeket FANAN hummusszal keverve lágyíthatjuk, így kölcsönözve a mediterrán hangulatú szendvicsnek páratlan textúrát.

Készítsd el a receptet az alábbi FANAN termékekkel!

OSZD MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIDDEL