Az esőerdő kincsével töltött, házi taco tekercs receptje
Jól esne napközben egy kis nasi, de unod már az úszógumival fenyegető, felfújt péksüteményeket? A most következő kompakt finomság neked szól: készítsd el saját, kézműves taco tekercsedet és töltsd meg egészségtudatos töltelékkel. Falatozz könnyedén, cukor- és bűntudattól mentesen!
A most következő recepttel kevesebb mint egy óra alatt hamisíthatatlan, mégis étrendbarát mexikói hangulatot csempészhetsz a napodba. Kezdjük a tekerccsel!

Taco tészta receptje
Hozzávalók:
- 15 dkg rizsliszt vagy finomliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 1 csapott evőkanál keményítő
- 1,5 dl langyos víz
- csipet só
Elkészítés
Ez a taco recept igazán egyszerű, ami jól látszik már a hozzávalók összekombinálásából is.
Végy elő egy mélyebb edényt, majd a hozzávalókat dobd bele egymás után: a rizslisztet, a kukoricalisztet, a keményítőt, a csipet sót és a másfél deci langyos vizet. A tálat takard le fóliával, majd hagyd pihenni 30 percig.
Jöhet a fenséges töltelék! Ehhez fogj egy kisebb lilahagymát, egy nagyobb paradicsomot, pucold meg, illetve mosd meg, majd vágd fel őket apró kockákra. A FANAN Guacamole tartalmát helyezd egy tálba vagy mélytányérba, és keverd hozzá a frissen kockázott zöldségeket. Az ínyencek egy kis fokhagymával vagy fokhagymaporral, sóval, borssal és citromlével is megbolondíthatják a selymes, zöld krémet. Alaposan keverd el az összetevőket.
A megpihent tésztából formázz kis gombócokat, majd két sütőpapír között nyújtsd ki őket. Finoman hajtsd vissza úgy, hogy kis, „u-alakú zsebeket” formázzanak a lepénykék.
Ezt sodrófára hajlítva oldhatod meg a legkönnyebben. A tésztaformákat 180 fokon, 20 percig kell sütnöd. Ezután nincs más tennivalód, mint a kisült tacokat megtölteni a friss guacamole krémmel.
Jó étvágyat kívánunk! 😊

