HUMMUS

A hummus csicseriborsóból és szezámmagból készült, krémes állagú étel, mely rendkívüli népszerűségnek örvend a közel-keleti országokban – főképp Izraelben, ahol szinte nemzeti eledelnek számít.

A hummust olívaolajjal, pirospaprikával és friss petrezselyemzölddel ajánljuk elkészíteni, majd pitával elfogyasztani.

Amellett, hogy nagyon ízletes étel, kimondottan egészséges is. Teljes értékű fehérjeforrás, emellett bővelkedik az alacsony glikémiás indexű szénhidrátokban, így megakadályozza a hirtelen vércukorszint-ingadozást. A szezámmag kiváló antioxidáns, emellett rákellenes hatású fitoösztrogéneket, valamint a vérkoleszterin-szintet bizonyítottan csökkentő fitoszteroid vegyületeket tartalmaz.

A Fanan Hummus natúr, chilis, csípős, pikáns, olívás, currys és wasabis, változatban is elérhető.