A hummusz világnapja

Hummusz világnap

Mikor ünnepeljük a hummusz világnapját? Milyen szokások jellemzik online és offline, a mindennapokban? Összegyűjtöttük neked a legfontosabb tudnivalókat egy világraszóló piknikről, a hummusz világnapjáról!

Május 13 – Nemzetközi hummusz világnap

nemzetközi hummusznap, amit a hummusz világnapjának is nevezünk, egy közösségi médiára tervezett kihívás jellegű megmozdulásból született. Az ősszervezők szerettek volna elindítani egy olyan aktivitást, melynek keretében a világ ínyencei és egészségtudatos étkezői együtt falatoznak online és offline, miközben megosztják egymással a legjobb recepteket és tálalásokat, amiket hummuszból és hummusszal készítenek. A hummusz világnapját a 2010-es évek eleje óta május 13-án ünnepeljük, keresőszavai a #HummusDay és az #InternationalHummusDay

Hogyan ünneplik a hummusz világnapot?

Szerte a világban számtalan módja alakult ki a mártogatós finomság napjának megünneplésére. Közös pont bennük, hogy a résztvevők mind hummuszt esznek ezen a napon, és meg is örökítik ezt: fotók, videók és blogcikkek születnek hummusz témában, de egyre több világcég és híresség is kiáll a világpiknik mellett.

Hummusz világnap Magyarországon

Magyarországon is egyre többen mártogatnak hummusszal május 13-án, de ahogyan e kedves közel-keleti finomság apránként meghódítja a magyar háztartásokat, úgy válik a tápláló és finom, fűszeres csicseriborsókrém a mindennapok részévé idehaza is. Hogyan ünnepeld? Vágj néhány szelet friss zöldséget, piríts meg néhány szelet kenyeret vagy pitát, és tunkolj jóízűen egyedül, barátaiddal, kollégáiddal, vagy este, a családi asztalnál kedvenc hummuszkrémedből.

Ünnepelj FANAN Hummusszal!

A hummusz világnap egyik legfontosabb magyarországi támogatója a FANAN Hummus. Vállakozásunk több mint 10 éve gyárt kiváló minőségű, a legfinomabb tradíciókat követő mártogatós krémeket, hogy együtt hódolhassunk a finom ízek és az egészségtudatos életmód szokásainak és hagyományainak. Keresd a hummusz világnapjával foglalkozó tartalmainkat a vezető médiumokban, mártogatós krémjeinket pedig a legnagyobb áruházak és bevásárlóközpontok hűtőpolcain!