Hummuszos, ropogós cukkinitekercs
Jól ismert kedvencek FANAN termékekkel házasítva – alkoss ízletes, gyorsan elkészíthető hétköznapi finomságokat legnépszerűbb feltét krémjeinkkel! Ezen a héten cukkinis ételt készítünk natúr FANAN Hummuszkrémmel töltve, mindenféle vitamindús alapanyag felhasználásával.

Hozzávalók:
- 1 db friss cukkini
- egy levélke mángold
- 1 doboz natúr FANAN Hummus
- 1 db ropogós kápia paprika
- 2 db fürjtojás
- 1 csomag füstölt lazac (90 gr)
- 3 db koktélparadicsom
- friss petrezselyem és koriander
- 1 db lédús szárzeller
- 1 zacskó vegyes salátakeverék
- olívaolaj, só, bors, citrom, balzsamecet
Cukkinis tekercs elkészítése
A cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre hámozom, a kápia paprikát bekenem olívaolajjal. A paprikát tepsire rakom, majd 150 fokon addig sütöm, amíg azok kissé megpörzsölődnek, azaz a húsuk kissé megfeketedik. Óvatosan, hogy oda ne égjen! Eközben megfőzöm a tojásokat és a fűszernövényeket apróra vágom.
Ha megsült a paprika, akkor rögtön egy nylonzacskóba teszem, aminek bekötöm a száját, hogy a benne keletkező párától a paprika héja fellazulhasson. 10 perc pihenés után kiveszem a zacskóból és kézzel, gyengéden leszedem a héját, letöröm a szárát és kikaparom a magjait. Ezután pépesre zúzom és sóval, borssal, és egy cseppnyi balzsamecettel eldolgozom.

Az összeállításhoz alufóliát, vagy folpackot használok, amit vágódeszkára simítok. Erre jön a tekercs alapja, ami maga a szalagokra szeletelt cukkini. Ezt megkenem natúr FANAN Hummusszal, ráterítem a csomagolásból kiemelt lazacdarabot. Fél citrom levét csepegtetem rá egyenletesen, majd a kápiás pépet eloszlatom rajta. Erre jön az apróra vágott fűszernövény és a salátakeverékből egy kevéske.

Ráültetem a tojásokat és a koktélparadicsomot. A végén a fólia segítségével szorosan feltekerem, és becsomagolva hűtőbe teszem néhány órára.
Fogyasztás előtt óvatosan felszeletelem és ízlésesen tálalom.
Jó étvágyat!
Készítsd el a receptet az alábbi FANAN termékekkel!

