Őszi élénkítő vitaminbomba falafellel

Az ősz beköszöntével jól tesszük, ha csupa olyan finomsággal tápláljuk magunkat és az egész családot, amikkel felkészülhetünk az előttünk álló ködös hetekre és hónapokra. Spájzoljunk be tápláló rostokkal, éltető vitaminokkal és természetesen pazar ízekkel, például a most következő, FANAN Falafellel elkészített recepttel.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg tisztított, apróbb burgonya
  • egy nagy marék mángold levél
  • 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • friss petrezselyem és bazsalikom
  • olaj, só, bors, reszelt parmezán
  • fokhagyma, póréhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • egy zacskó FANAN Falafel

Elkészítése

Fontos: mindenképpen célszerű apróbb krumplikkal dolgozni, lehetőség szerint újkrumplival, mivel a kisebb zöldségek gyorsabban és szebben pirulnak.

Kapcsold be a sütőt 180 *C-ra, hagyd előmelegedni. Az apró burgonyákat sós vízben félig megfőzöm, a fokhagymát és a póréhagymát felkarikázom. A petrezselymet és bazsalikomot összeaprítom. Egy wokban kevés olajon a póréhagymát megfuttatom, majd a fokhagymát és a megmosott, összetépkedett mángoldot rádobom és hagyom fonnyadni. Só, bors mehet rá. Amikor a levelek kissé megereszkednek, a wok tartalmát felöntöm a borral. Párolom, amíg elfő a bor. A megfőtt krumplikat ekkor dobom a készülő finomsághoz. Miután a krumpli is megpirult, hozzáadom a paradicsomkonzervet és megszórom a mesterművet a reszelt parmezánnal. Lejjebb kapcsolom a lángot alatta.

A sütőtepsit kibélelem egy sütőpapírral, majd a fagyasztóból elővett FANAN falafelgolyókat egyenletesen szétterítem rajta. A falafelgolyócskákat 8-10 percig kell sütni, utána frissen, melegében tálald az ízekben összeért, paradicsomos, mángoldos krumplis raguval.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítsd el a receptet az alábbi FANAN termékekkel!

OSZD MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIDDEL