Padlizsános szupersaláta grillezéshez

A kora nyári hangulattal beköszöntött végre a szabadtéri grillsütögetések szezonja! A faszénen „süldögélő” húsok, sajtok és zöldségek mellé a jól bevált köretek helyett most egy olyan padlizsános, mégis gyorsan elkészíthető, vitamindús és szuper finom salátát ajánlunk a figyelmedbe, amit azon felül, hogy pikk-pakk elkészíthetsz, tálalásával a vendégsereget is meghódítod majd.

Egy szaftos vitaminsaláta kerti partikra

A kerti partik, amennyire nagy örömmel várjuk őket, éppen annyira teszik próbára szervezői készségeinket. Hogy ne kelljen választanod a kedélyes vendéglátó és a sztárséf üzemmódok között, megkönnyítjük a dolgodat egy olyan salátának a receptjével, amivel úgy spórolhatsz időt, hogy közben az elismerő érdemekről sem kell lemondanod. Receptünk egyik főszereplője a padlizsán, de ne aggódj, mert a hámozás macerájától teljesen megkímélünk – ha úgy tetszik, a padlizsánt mi hozzuk a buliba. Jöjjenek a hozzávalók!

Hozzávalók 4 vendégnek

…de az adagokat nyugodtan megnövelheted a várható sikerre való tekintettel!

  • 1 marék előgőzölt kuszkusz
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 doboz FANAN Baba Ganoush
  • 1 db főtt tojás
  • 1 db avokádó
  • 1 fej tölgysaláta
  • 1 db csillagánizs
  • 1 tk arab hétfűszer keverék (fehér bors, szegfűbors, fahéj, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió és koriander)
  • 5-6 szem koktélparadicsom,
  • 1 fél gránátalma,
  • 1 csokor friss petrezselyem,
  • 1 csokor friss koriander,
  • 1-2 szál szárzeller
  • csipet só, mokkáskanálnyi szezámmag,
  • a salátához egy löttyintés olívaolaj és néhány csepp citromlé

Padlizsános szupersaláta elkészítése

Először a kuszkusszal kezdünk, amit nyitányként adagold egy nagyobb tálba. Forralj fel annyi vizet, hogy ellepje a kuszkuszt, a forrásra készülő vízbe pedig adagold hozzá a 7 fűszer keverékét, majd forrald tovább 2 percig. Ezután a forró, illatos vizet öntsd rá a tálka kuszkuszra. Fedd le, hogy a kuszkusz felszívja a vizet – ez kb. 5 perc alatt meg is van. Ha a kuszkusz már nem szomjas, adagold hozzá a vajat és keverd el vele alaposan.

Főzd meg a tojást és vágd négybe, majd felezd el a paradicsomot, a koriandert és a petrezselymet aprítsd fel, a szárzellert hosszába vágd. Szedd a salátákat leveleire, majd egy tálban masszírozd össze némi olívaolajjal és pár csepp citromlével.

Az avokádót is fel kell dolgoznod: félbevágás és a mag eltávolítása után foszd meg a héjától, vágd keskeny szeletekre. Öntsd le egy kis citromlével, hints rá némi sót és borsot – az íze végett.

Jöhet a tálalás! Az elkészített elemeket most házasítjuk a FANAN Baba Ganoush-sal. Végy egy mártogatós tálat, szedj bele az illatos, puha kuszkuszból, rendezd mellé a tölgysalátát, a zöldségeket, mérj mellé az avokádóból, a tojást is tedd mellé, illetve adagold mellé az aprított fűszereket is. A szezámmagot a Baba Ganoushra, a gránátalma magokat pedig a kuszkuszra szórd. Ha sokan jönnek vendégségbe, érdemes az adagot megduplázni!

Jó étvágyat kívánunk! 😊

Készítsd el a receptet az alábbi FANAN termékekkel!

OSZD MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIDDEL