TI FŐZTÉTEK2021-12-21T14:57:03+01:00

TI FŐZTÉTEK

Gyártóként és elhivatott gasztro-hittérítőként sokat tudunk a termékeinkről, és számos receptet ismerünk, amit rendszeresen meg is osztunk veletek, de nem hisszük, hogy mindent tudnánk, mindig van új a nap alatt. Nagy örömmel várjuk, hogy ti is megosszátok velünk ötleteiteket, kipróbált receptjeiteket, amelyeknek a mi termékeink valamelyike ‒ hummusz, padlizsánkrém, falafel, guacamole vagy tahina ‒ az alapanyaga, vagy akárcsak az egyik hozzávalója. Mivel felelősséget érzünk a közösség iránt, és nem szeretnénk, ha bárki csalódna a Fanan termékekben, engedelmetekkel csak olyan receptet teszünk ki ide, amit mi magunk is kipróbáltunk, és jó szívvel ajánljuk nektek is. Ezért a recepteket nem lehet közvetlenül feltölteni, hanem arra kérünk mindenkit, küldje el nekünk az info@bezula.hu e-mail címre a saját nevével együtt ‒ nem szeretünk a más tollával ékeskedni ‒ mi kipróbáljuk, és közzétesszük a szerző dicsőségére és a közösség örömére.

Baba ganoush, a keleti padlizsánkrém: így készítsd el házilag, FANAN Tahinával

Baba ganoush házilag, FANAN Tahinával Jól ismert kedvencek FANAN termékekkel házasítva – alkoss ízletes, gyorsan elkészíthető hétköznapi finomságokat legnépszerűbb feltét krémjeinkkel! Ezen a héten a padlizsánkrémek királynőjét, a Baba ganousht készítjük el házilag. Hozzávalók: 1 db nagyobb padlizsán 2 gerezd reszelt fokhagyma 4 evőkanál FANAN Tahina (vagy tahinikrém) 1 evőkanál citrom leve (ízlés szerint) 1 evőkanál olívaolaj (szintén ízlés alapján) vágott koriander só, bors, római kömény, pirospaprika Ínycsiklandó Baba ganoush recept Az egzotikus, bohém csengésű baba ganoush a levantei (a mediterrán régió keleti, a Közel-Kelet nyugati vidéke) konyhakultúrák öröksége. A selymesre pépesített [...]

Szerző |

Tahinis bulgurlabdák – egy gyors és finom recept

Tahinis bulgurlabdák – egy gyors és finom recept Két slágerhozzávaló, a bulgur és a tahini fog össze a most következő receptben, hogy egy könnyed, vidám tálon számolja fel a délutáni éhséget. Hozzávalók: 1 csésze finom bulgur (190 g) 2 csésze forróvíz 0,5 teáskanál só 1 kis fej hagyma reszelve és lepirítva 1 szál zöldhagyma finomra vágva 1 sárgarépa, meghámozva és lereszelve 2 rendes evőkanál FANAN Tahina 1 gerezd fokhagyma, lereszelve 0,5 teáskanál kömény 1 evőkanál szójaszósz 1 csokor vágott koriander 1 evőkanál frissen facsart citromlé ¼ csokor petrezselyem, apróra vágva olívaolaj (az olajos kézhez) salátalevelek [...]

Szerző |

Granola szeletkék – egy könnyed reggeli receptje FANAN Tahinával

Granola szeletkék – egy könnyed reggeli FANAN Tahinával A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, mégis sokan vannak, akik egy legyintéssel, esetleg néhány falat cukorba fojtott péksüteménnyel és némi kávéval intézik el e napindító szertartást. Felgyorsult életünk szoros időrendje nem kíméli a reggelit, de az elviteles pohárkába csomagolható tahinis granola, amit némi időráfordítással otthon is kényelmesen elkészíthetünk, mindig ízletes lehetőséget biztosít a munka vagy suli előtti falatozásra. Hozzávalók: 160 g zab 50 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt 90 g barna cukor ½  teáskanál só ½  teáskanál fahéj 40 g lenmag 60 g mandula vagy dió, finomra vágva [...]

Szerző |

A 10 ujj megnyalós, hummuszos csicseripalacsinta receptje

A 10 ujj megnyalós, hummuszos csicseripalacsinta receptje Készítsd el a család kedvenc falatait egészségtudatos receptekkel, FANAN termékhozzávalók felhasználásával! A zöldséges-hummuszos palacsintával valószínűleg mindenkit rabul ejtesz majd – még a gyerekeket is. A csicseripalacsintához: 100 gr csicseriborsóliszt 1kk füstölt pirospaprika ¼ tk fokhagymapor 3 ek olívaolaj 240 ml víz csipet só A feltéthez: 2 db zsenge sárgarépa 3-4 szál friss zöldspárga 1-2 szál fehér spárga a látvány miatt, de jó az egyszínű is 2 ek olívaolaj 1 marék főtt csicseriborsó 2 tk vörösborecet 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva 1 tk morzsolt kakukkfű 150 gr hummusz vagy [...]

Szerző |

Szinte önmagát készíti el uzsonnára a FANAN Hummusszal töltött zöldséges batyu

Szinte önmagát készíti el uzsonnára a FANAN Hummusszal töltött zöldséges batyu Rajongunk azokért a receptekért, amik alacsony időráfordítás mellett is maximális íz- és tápanyag élménnyel jutalmazzák azt, aki elkészíti. Ilyen a most következő finomság leírása is, ami egy krémes-zöldséges harapnivalóval jutalmazza meg az ínyenceket. Van félórád? Vágj bele! Hozzávalók: 1 db csomag bolti leveles tészta 2 evőkanál FANAN Hummus zöldspárga feta petrezselyem, koriander szezámmag sárgarépa csicseriborsó póréhagyma, újhagyma tojás a tészta megkenéséhez Elkészítés Minden batyu lelke a leveles tésztában lakik. Szerencsére manapság a jól megszokott, hagyományos termékek mellett könnyedén hozzájuthatunk a gluténmentes [...]

Szerző |