Tavaszköszöntő tekercsfalatkák FANAN hummusszal
Viszlát tél, hello tavaszi fáradtság? Március nemcsak az ébredező természet, de az éves vitaminminimum hónapja is. Lássuk be, ki vagyunk éhezve a frissességre, gyakorlatilag bármire, ami túlmutat a krumpli-cékla-narancs-fagyosmálna kvartett ízélményein. Sőt, ideje lenne a vitaminkapszulák kiábrándult rutinját a természetes örömfogyasztásra cseréni. Egy szó, mint száz, itt az idő, hogy bevessük az olyan sápadtságűző recepteket, amik ízeket és színeket, magyarán az éledező tavasz energiáját varázsolja a tányérjainkra. Az olyan gyorsan elkészíthető, mégis növényi rostokban és vitaminokban gazdag falatokra gondolunk, mint a FANAN hummusszal készült tavaszköszöntő tekercs, amivel 30 perc alatt rügyfakasztó hangulatot varázsolhatsz a családi asztalnál.
Hozzávalók 10 db tavaszköszöntő tekercs elkészítéséhez:
- 1 doboz (250 g) FANAN Hummus
- 1 marék mungóbabcsíra
- 1 csokor koriander
- 1 csokor petrezselyem
- 1 zellerszár
- 1 saláta cukkini
- 2 szál újhagyma zöld szára
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 citrom
- 10 db kerek rizslapocska
A tavaszváró tekercs elkészítése
Készítsd elő a hozzávalókat és mosd meg a zöldségeket jó alaposan. Aprítsd fel a koriandert és a petrezselymet, majd reszeld vékony csíkokra a megpucolt sárgarépát. Az újhagyma zöld szárát lecsöpögtetés után vágd a lehető legapróbbra, majd szeleteld csíkokra a zellerszárat. A frissen vágott zöldségek illata valószínűleg mosolyt csal majd az arcodra, ez természetes, emiatt nem kell aggódni. 😊.
Mérj egy tál langyos, szobahőmérsékletű vizet. A rizslapkorongokat külön-külön egyesével áztasd be, míg megpuhulnak, majd terítsd ki őket a vágódeszkára. Egyszerre csak annyit áztass be, amennyit ki tudsz teríteni, nehogy szétázzon! Kend meg a lapocskákat egyenként két kávéskanál FANAN hummuszkrémmel, majd pakolj a frissen vágott zöldségekből egyenletes mennyiségű, de keskeny elrendezésű halmokat. A széleket hagyd „kenetlenül”, hogy fel tudd tekerni a lapocskákat. Tálald félbe vágva, mártogatós krémmel!
Mártogatós
Néhány perc alatt elkészítheted a tavaszváró tekercs mártogatós szószát. Ízlés szerint két evőkanál sötét szójaszószhoz egy nagyjából fél hüvelykujjnyi gyömbért kell reszelned, majd préselj hozzájuk egy gerezd fokhagymát és csapj hozzájuk egy teáskanálnyi barnacukrot. A keverékhez mérj két evőkanál vizet és ugyanennyi rizsborecetet. Keverd össze őket, és máris tálalhatod mártogatós szószt a tekercsek mellé!