HUMMUS - Csicseriborsókrémeink
Mi a hummus?
A hummus (elterjedt írásmódja még Magyarországon: hummusz) egy krémállagú közel-keleti étel, amely az európai reformkonyha, az egészségtudatos táplálkozás egyik legfontosabb terméke és szimbóluma. A finomság fő alapanyaga a csicseriborsó, amihez szezámkrémet (ismertebb nevén tahinit), olívaolajat, citromlevet és fokhagymát keverünk. Az így kapott natúr mártogatós krémet a legnépszerűbb ízváltozatokban is elkészítjük. Krémünk az egyik leghálásabb konyhai alapanyag, mely nem csak mártogatósként vagy szendvicsalapként, de kedvenc húsos (például tavaszköszöntő tekercsfalatkák vagy húsvét sonkás, vendégváró tálak) és vegán és vegetáriánus fogásaink köretelemeként is bevethető. És azt tudtad, hogy a hummusznak hivatalos világnapja is van? A Hummus World Day-t május 13-án ünneplünk egy kiadós mártogatással!