Töltött padlizsánt készítenél? Készítsd el frissen, gyorsan, FANAN fondorlattal!
Rajongunk a különösebb konyhai virtuozitás nélkül elkészíthető, egészségtudatos receptekért, amik a ráfordított idő megspórolása mellett a lehető legtöbb ízélményt nyújtják a családnak. Ma töltött padlizsánt készítünk az iménti filozófia jegyében.

Hozzávalók:
- Fél padlizsán
- 3 szál újhagyma
- Cheddar sajt ízlés szerint
- Fokhagymasó (vagy némi reszelt fokhagyma és só keveréke, esetleg fokhagymapor és só), bors,
- Olivaolaj, citrom
- FANAN majonézes padlizsánsaláta
- és ízlés szerint némi zöldsaláta
Végy egy szép padlizsánt, vágd félbe, majd vájd ki a belsejét. A másik felet pucold meg és vágd nagyon apró darabokra. A finomra vágott darabkákat söpörd egy tálba, locsold meg citrommal, fokhagymás sóval és borssal, és egy kicsit hagyd hűlni.
Aprítsd fel az újhagymát, majd dinszteld meg serpenyőben, és keverd hozzá a frissen vágott padlizsánt, amikor a hagyma üveges. Ebből készül a ragu. A kivájt padlizsánt kend meg kívül-belül olívával, majd tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A sütőt melegítsd elő 180 oC-ra, majd süsd a padlizsánt 10 percig. 10 perc után vedd ki, némi hűlés után töltsd meg a raguval és reszelj a tetejére cheddart. Még 10 perc 180 fokon és kész! Majonézes FANAN padlizsánsalátával és ropogós bruscettaval, zöld salátákkal tálald. Jó étvágyat!

Készítsd el a receptet az alábbi FANAN termékekkel!
