Ünnepi vendégváró nyárs Fanan Falafellel (vegán recept)

Vendégeket vársz az ünnepi hajrában, de nem szívesen borítanád fel a konyha érzékeny egyensúlyát? Elhoztunk neked egy könnyen, gyorsan és nem utolsó sorban kevés pancsolással (bár 4 tálka azért kell hozzá) járó receptet, amivel egy színes, húsmentes és nagyon finom fogást készíthetsz vendégeidnek.

A következő receptben egy ünnepi hangulatú nyársat készítünk el. Ünnepi hangulatú, és nemcsak az időzítés miatt. Az alapanyagként felhasznált tofu és a sütőtök mind tökéletesen passzolnak az november-december kulináris hangulatához.

Hozzávalók:

  • egy zacskó FANAN Falafel
  • 1 zacskó előgőzölt bulgur
  • 15 dkg vagy egy vastagabb cikkely sütőtök
  • 6 db paradicsom
  • 2 kisebb hagyma
  • 1 csomag tofu
  • 1 marék bébi spenót
  • 2,5 dl vegán tejföl a mártogatóshoz
  • olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • friss petrezselyem, friss koriander,
  • A tofu páchoz: olívaolaj, só, bors, őrölt koriander
  • A sütőtök páchoz: mézeskalács fűszerkeverék, só, bors,
  • A bulgurhoz: őrölt kömény, őrölt szegfűbors, gyömbérpor, őrölt kardamom, őrölt szegfűszeg,

Elkészítése

A recept az előkészületekkel indul. Először a sütőtök pácát készítjük el. Egy kisebb tálkába mérj két evőkanál olívaolajat, majd ízlés szerint adj hozzá egy kis teáskanálnyi mézeskalács fűszerkeveréket, sót és borsot. Keverd össze az elegyet. Pucold meg és kockázd fel a sütőtököt, majd forgasd meg alaposan az előkészített páclében. Tedd félre egy tányérra a kockákat.

A tofu páccal folytatjuk. Egy másik tálkába mérj két evőkanál olívát, adj hozzá sót, borsot és ízlés szerint őrölt koriandert. Keverd össze őket. Vedd elő a tofut és vágd apró kockákra, majd forgasd meg a páclevében, ezután tedd félre pihenni egy tányérra (vagy praktikusan a tök mellé).

Mosd meg a paradicsomokat és vágd félbe őket, majd pucold meg a hagymát és vágd vastagabb hasábokra.

A bulgur főzővizével folytatjuk. Egy kisebb lábasba engedj 1,5 dl vizet és adj hozzá ízlés szerint sót és egy csillagánizst is dobj hozzá. Ha felforrt a víz, tedd bele a tasakot és 12 percig főzd. Egy lábast szárazon hevíts fel és tedd bele a fűszereket: az őrölt köményt, szegfűborsot, késhegynyi gyömbérport, dobj hozzá egy csipetnyi kardamomot és őrölt szegfűszeget. Fontos, hogy óvatosan mérd ezeket a fűszereket, mert roppant intenzívek. Ezért is fontos, hogy az ízlésedre támaszkodj, és vigyázz, hogy ne égjenek meg a fűszerek, mert akkor keserű lesz és élvezhetetlen. A megfőtt bulgurt add hozzá és pirítsd néhány percig

Mérd ki a tejfölt egy tálkába. Keverd hozzá az aprított friss zöldfűszereket. Mindezt dolgozd tovább sóval és pici olívaolajjal és pár csepp citromlével A bébi spenótot tedd egy újabb tálba, sózd meg és pár csepp citromlével és olívaolajjal meglocsolva pihentesd, amíg a nyársak elkészülnek.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vedd elő a hurkapálcákat és a fagyasztott FANAN Falafelt. Tűzd fel és készíts nyársat a páclében megforgatott, felkockázott hozzávalókkal és a falafelgolyókkal kombinálva.

A nyársrudakat helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd 20-25 percig süsd őket a sütőben. Ha elkészült, tálald őket az előkészített tejfölös szósszal, illatos bulgurral és a bébispenóttal.

Jó étvágyat kívánunk!

Készítsd el a receptet az alábbi FANAN termékekkel!

OSZD MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIDDEL