A 10 ujj megnyalós, hummuszos csicseripalacsinta receptje

Készítsd el a család kedvenc falatait egészségtudatos receptekkel, FANAN termékhozzávalók felhasználásával! A zöldséges-hummuszos palacsintával valószínűleg mindenkit rabul ejtesz majd – még a gyerekeket is.

A csicseripalacsintához:

  • 100 gr csicseriborsóliszt
  • 1kk füstölt pirospaprika
  • ¼ tk fokhagymapor
  • 3 ek olívaolaj
  • 240 ml víz
  • csipet só

A feltéthez:

  • 2 db zsenge sárgarépa
  • 3-4 szál friss zöldspárga
  • 1-2 szál fehér spárga a látvány miatt, de jó az egyszínű is
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 marék főtt csicseriborsó
  • 2 tk vörösborecet
  • 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 tk morzsolt kakukkfű
  • 150 gr hummusz vagy ugyanennyi avokádókrém
  • só, bors, friss koriander, rukkola, petrezselyem, bazsalikom stb.
  • feltét lehet még lágy kecskesajt vagy fetasajt rámorzsolva

A csicseripalacsinta vitamindús tölteléke

Kezdjük a töltelékkel! Melegítsd a sütőt 150 fokra! Terítsd a répát egy szilikonlapra vagy sütőpapírra, majd locsold meg olajjal őket! A karottákat 25-30 percig süsd ezen a hőfokon! Közben egy tálban keverd össze a csicseriborsót az ecettel, a fokhagymával és a kakukkfűvel! Sózd és borsozd legjobb ízlésed szerint, majd tedd félre a kencét, hogy az ízek összeérhessenek egy kicsit!

Így készül a csicseriborsóból varázsolt csicseripalacsinta

A hozzávalók listáján megtaláljuk a csicserilisztet, ami a nevéhez hűen teljes mértékben csicseriborsóból készül. Felhasználása megegyezik a hagyományos lisztével, hiszen éppúgy süthetünk és főzhetünk vele, mint a búzából készült rokonával.

A tésztához egy nagy tálban habverővel keverd össze a hozzávalókat, majd az így kapott tésztaalapot szobahőmérsékleten egy órát pihentesd. A hozzávalókból 4-6 közepes méretű palacsinta készíthető el.

Ezután hevítsd fel a palacsintasütőt és kend ki 1 teáskanál olajjal! Egy palacsinta egy merőkanál tésztaalapból készül el, a korongocskák sütési ideje darabonként kb. 6-8 perc nagy lángon, majd még 2 perc kislángon. Az elkészült palacsintát tedd félre egy tálra és hagyd hűlni egy kicsit!

Állítsd össze az ételt!

A palacsintát kend meg kedvenc ízesítésű FANAN hummuszkrémeddel vagy az esőerdő ízvilágával kedveskedő FANAN avokádókrémmel! Halmozd rá a tölteléket, a sült répát, a tetejére vágj zöld fűszereket és sajtot! Locsold meg egy kevés olívaolajjal és kezdődhet is a rendhagyó palacsintalakoma!

Készítsd el a receptet az alábbi FANAN termékekkel!

OSZD MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIDDEL