Nyári ebéd recept FANAN falafellel és más válogatott finomsággal
A most következő recepttel mintegy 40 konyhában töltött perc alatt készíthetsz finom és egészségtudatos ebédet, 2 személyre.
Egy újabb kipróbált, ínycsiklandó útmutatóval bővül a FANAN közösségi recepttár, ezúttal a csicseriborsó legjavából gyúrt FANAN falafel golyócskákat kóstolhatjuk meg egy izgalmas tál főelemeként. Beküldőnk jó tanácsa, hogy mindig gondoljuk át a konyhai folyamatok egymásutániságát, hiszen a gondos előkészülettel jelentősen csökkenthetjük az elkészítési időt. Hogyan készül jó ebéd FANAN falafelből és a most felsorolt hozzávalókból? Kiderül!

Hozzávalók:
- egy zacskó FANAN falafel
- 1 tasak (125 gr) jázminrizs
- 200 gr „vegajó trapi” sajt ‒ vagy hagyományos trappista
- 1 üveg (400 gr) csicseriborsó
- 2-3 levél mángold
- 1 kisebb pak choi
- petrezselyem, koriander, bazsalikom
- 1 tk római kömény
- 1 tk kurkuma
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- olívaolaj
- 1 db csillagánizs
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 db pita
Elkészítése
Készülj elő a zacskós rizs főzéséhez! Tégy oda egy kis fazék vizet, forráskor sózd és dobj bele 1 db csillagánizst, majd főzd a rizst a tasakon megjelölt ideig.
Míg a rizs bugyog, vágd össze és szeleteld fel a zöldségeket. Dinszteld meg a hagymát némi olíván egy serpenyőben, majd dobd hozzá a friss zöldségeket. Nyisd ki a csicseriborsó konzervet, öntsd le róla a levet, majd dúsítsd a sercegő zöldségeket a borsószemekkel. Kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 180 oC-ra!
Mikor a serpenyős zöldségek megpirultak, jön a fűszerezés és a főzőbor! A borral felöntött hozzávalókat fedő nélkül főzd tovább, közepes lángon.
Tedd be a tepsire helyezett FANAN falafelgolyócskákat a sütőbe, süssd őket 10 percig, közben piríts le két pitát a kenyérpirítón. Ha minden elkészült, jöhet a tálalás. Jó étvágyat kívánunk!
Készítsd el a receptet az alábbi FANAN termékekkel!
