Nyári ebéd recept FANAN falafellel és más válogatott finomsággal

A most következő recepttel mintegy 40 konyhában töltött perc alatt készíthetsz finom és egészségtudatos ebédet, 2 személyre.

Egy újabb kipróbált, ínycsiklandó útmutatóval bővül a FANAN közösségi recepttár, ezúttal a csicseriborsó legjavából gyúrt FANAN falafel golyócskákat kóstolhatjuk meg egy izgalmas tál főelemeként. Beküldőnk jó tanácsa, hogy mindig gondoljuk át a konyhai folyamatok egymásutániságát, hiszen a gondos előkészülettel jelentősen csökkenthetjük az elkészítési időt. Hogyan készül jó ebéd FANAN falafelből és a most felsorolt hozzávalókból? Kiderül!

Fanan falafel recept

Hozzávalók:

  • egy zacskó FANAN falafel
  • 1 tasak (125 gr) jázminrizs
  • 200 gr „vegajó trapi” sajt ‒ vagy hagyományos trappista
  • 1 üveg (400 gr) csicseriborsó
  • 2-3 levél mángold
  • 1 kisebb pak choi
  • petrezselyem, koriander, bazsalikom
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk kurkuma
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • olívaolaj
  • 1 db csillagánizs
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 db pita

Elkészítése

Készülj elő a zacskós rizs főzéséhez! Tégy oda egy kis fazék vizet, forráskor sózd és dobj bele 1 db csillagánizst, majd főzd a rizst a tasakon megjelölt ideig.

Míg a rizs bugyog, vágd össze és szeleteld fel a zöldségeket. Dinszteld meg a hagymát némi olíván egy serpenyőben, majd dobd hozzá a friss zöldségeket. Nyisd ki a csicseriborsó konzervet, öntsd le róla a levet, majd dúsítsd a sercegő zöldségeket a borsószemekkel. Kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 180 oC-ra!

Mikor a serpenyős zöldségek megpirultak, jön a fűszerezés és a főzőbor! A borral felöntött hozzávalókat fedő nélkül főzd tovább, közepes lángon.

Tedd be a tepsire helyezett FANAN falafelgolyócskákat a sütőbe, süssd őket 10 percig, közben piríts le két pitát a kenyérpirítón. Ha minden elkészült, jöhet a tálalás. Jó étvágyat kívánunk!

Készítsd el a receptet az alábbi FANAN termékekkel!

OSZD MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIDDEL