A guacamole lehet a klímaváltozás következő áldozata?

Guacamole

A világ élelmiszerkutatói már egy jó ideje kongatják a vészharangokat, hiszen a mindennapokban tapasztalható globális folyamatok, így az időjárás-változás és a fentarthatósági problémáktól szenvedő mezőgazdaság termelési hullámvölgyei számos olyan közkedvelt, egzotikus, de mára alapvető élelmiszerként számontartott terményt veszélyeztetnek, mint a kávét, a csokoládét – és bizony az avokádót.

Hol terem a legtöbb avokádó?

Korunk szuperélelmiszere, az avokádó számtalan sikerrecept és egészségtudatos étrend alapja. A dél-amerikai esőerdők smaragdzöld kincse világszerte népszerű, és hogy ezt a keresletet fedezni tudják, számos trópusi országban termesztik. 2020-ban mintegy 2,4 millió tonnányi avokádót szüreteltek Mexikóban, és ez az a termővidék is egyben, ahol a legdinamikusabb mértékben bővül az új ültetvények aránya: 2019-ben 243 ezer hektárnyi új ültetvényt adtak át a termelésnek.

Zöld fordulat hajnalán

Az egyre növekvő hőhullámok és aszályok miatt a tudósok úgy vélik, hogy a gyümölcs 2050-re teljesen kieshet a kínálatból. Szerencsére a világ gazdálkodói egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntartható gazdálkodásra, így az avokádó-armageddon egyelőre még várat magára. Kezdve a csomagolók anyagának fejlesztésétől, az ökológiai gazdálkodásra való átálláson át a kereskedelmi útvonalak lerövidítéséig okoseszközökkel számtalan apró gesztus segíti a természet és az ágazat jövőbeni összehangolódását.

FANAN Guacamole – az őserdő íze minden falatban

Magyarország egyik kedvenc guacamole szósza ajtót nyit az egészségtudatos étkezés kultúrájára. A családi kiszerelésű FANAN Guacamole konyhakész állapotban várja az éhes vásárlókat, ahhoz ízlés szerint némi borsot és citromlevet ajánlunk, valamint ropogós kisérőket, például vagy pitát vagy nachost tálalási javaslatként, de főzhetsz vele rendhagyó fogásokat is, például levest vagy édességet.

OSZD MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIDDEL