Szinte önmagát készíti el uzsonnára a FANAN Hummusszal töltött zöldséges batyu

Rajongunk azokért a receptekért, amik alacsony időráfordítás mellett is maximális íz- és tápanyag élménnyel jutalmazzák azt, aki elkészíti. Ilyen a most következő finomság leírása is, ami egy krémes-zöldséges harapnivalóval jutalmazza meg az ínyenceket. Van félórád? Vágj bele!

Hozzávalók:

1 db csomag bolti leveles tészta

2 evőkanál FANAN Hummus

zöldspárga

feta

petrezselyem, koriander

szezámmag

sárgarépa

csicseriborsó

póréhagyma, újhagyma

tojás a tészta megkenéséhez

Elkészítés

Minden batyu lelke a leveles tésztában lakik. Szerencsére manapság a jól megszokott, hagyományos termékek mellett könnyedén hozzájuthatunk a gluténmentes és a vegán változatokhoz is, így ez a recept ízlés és étkezési szokástól függetlenül is elkészíthető, igazi nyerő választás! A kiválasztott tésztalapokat terítsd le egy tepsibe helyezett sütőpapírra egymás mellé, majd melegítsd elő a sütőt 180 oC-ra.

Mosd meg a zöldségeket. Míg lecsepegnek, fektesd magad elé a tésztát vízszintesen (a hosszabb éle nézzen feléd) és kend meg egyenletesen a kedvenc FANAN Hummuszkrémeddel.

Ha pikánsabb ízeket szeretnél a kis batyukba csomagolni, akkor natúr helyett válaszd a csípős, chilis, currys vagy wasabis FANAN Hummuszt alapanyagként.

Szórj a krémezett tésztalapra apró kockára vágott fetát, néhány szem csicseriborsót, majd szórd meg a masszát petrezselyemmel, ízlés szerint kedvenc fűszereiddel finomhangolhatod tovább. Sorakoztasd a hosszában felvágott zöldségeket a batyulapra, de középre ne tegyél belőle. A két széle felől hajtsd be középre a lapot, így kialakul két batyu. Most középen vágjuk ketté függőlegesen a tésztát, az így kialakult csomagok széleit pedig a kezünkkel nyomkodjuk össze. Ha kisebb csomagokat, adagokat akarunk készíteni, akkor annyival többfelé kell szétosztani a tölteléket, és annyival több batyut kell kialakítani. Ezzel együtt egy levelestészta lapból 4-nél többet nem javaslunk, mert a nagyon apró csomagokba sokkal kevesebb töltelék fér. Bármennyi batyu is lett, kend meg őket tojáslével, szórd meg szezámmaggal, és tedd be őket a 180 *C-ra előmelegített sütőbe. 20 perc sütés után, némi hűlést követően tálald. Jó étvágyat kívánunk!

Készítsd el a receptet az alábbi FANAN termékekkel!

OSZD MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIDDEL