Új hummus ízkülönlegesség a polcokon: itt a FANAN fenyőmag és za’atar hummus!

Már elérhető a SPAR és MediLine üzletekben a mediterrán fűszerezéssel kényeztető csicseriborsókrémünk, ami a családi lakomák új kedvence lehet.

Nálunk, a FANAN Hummus konyhájában folyamatosan kísérletezünk a legújabb receptekkel, hogy időről időre új meglepetést szerezzünk ínyenc vásárlóinknak. Ezúttal nem ízszigetre bízzuk a csábítást, hanem a csicserihullámokra pergetett za’atar és fenyőmagkeverékre. Elő a pitával, hozzuk a részleteket!

Fenyőmag és za’atar hummus – új kedvenc a polcokon

A FANAN fenyőmag és za’atar hummus a megszokott lapos, kerek dobozban, de türkiz-fehér címkével érkezik a boltok hűtőpolcaira. A termék jelenleg a SPAR és a MediLine üzleteiben szerezhető be, de tervezzük a szélesebb körű terjesztést is. Felnyitás után hummusunk új íz- és illatjegyekkel kedveskedik az éhes ínyencnek. A zöldfűszeres, kissé gyógynövényes aromákra mindenkinek összefut a nyál a szájában, a friss, roppanó fenyőmag pedig pimasz frissességet csempész a falatokba. A krémet elkeverve az összetevőkkel egy frissítő ízörvényt kapunk, ami hűen idézi meg a mediterrán vidék és a Közel-Kelet konyhai hagyományait!

FANAN za'atar és fenyőmag hummus fűszerekkel

Mi az a za’atar?

A za’atar ősi, hagyományos fűszerkeverék, amely a mediterrán kultúrák kedvelt ízesítője. A zömmel szezámmagot, szárított kakukkfüvet, oregánót, sót és gyógynövényeket tartalmaz. Intenzív íz- és illatvilága kitűnően harmonizál a hummus citromos jegyeivel, magában használva pedig sültek és ropogós piták, lepények ízesítője.

Fenyőmag a hummus hullámain

A fenyőmag jellemzően az olasz konyhából lehet ismerős a magyar ínyenceknek, hiszen a pesto alapanyaga is. A FANAN fenyőmag és za’atar hummus esetében világos színű, roppanós fenyőmagot használunk, ami enyhe diós aromát ad a krémélményhez. Javasoljuk, hogy fogyasztás előtt keverd el a fenyőmagokat és a za’atar fűszert a csicseriborsókrémmel, hogy az ízek intenzitása optimális legyen. És hogy miért nem kevertük el már eleve? Mert tudjuk, hogy a FANAN Hummus rajongói maguk szeretik beállítani az ízek harmóniáját, és hogy a rászórt fűszer látványa is sokat hozzáad az élményhez.

Találkozzunk a családi asztalon!

OSZD MEG EZT A CIKKET ISMERŐSEIDDEL